Review: Snavelbox

17 juni 2022 – review door Julie Slegers

Een maandelijkse box voor je kromsnavel, dat is de Snavelbox. Het perfect abonnement voor wanneer je vogels als huisdiertjes houdt. Van grasparkieten tot papegaaien, deze box zorgt ervoor dat ze zich nooit meer vervelen. 

De Snavelbox bevat speelgoed afgestemd op het formaat van je vogel met 3 beschikbare maten: Small, Medium en Large. De speeltjes stimuleren het natuurlijke gedrag van vogels en laten ze heerlijk knagen, slopen en zoeken. Je kiest voor een maandelijkse box of voor een losse surprise box. Verder kan je ook losse speeltjes bestellen via de site.

Wij ontvingen een Surprise box in formaat Medium. Voor deze box betaal je €31,95. Dit is de info die je op de website vindt hierover:

Deze box is geschikt voor middelgrote kromsnavels zoals: pyrrhura’s, bonte boertjes, caiques, halsbandparkieten etc. Deze medium box bevat 4 tot 6 willekeurige speeltjes voor jouw gesnavelde vriend. Er zal altijd een variatie aan sloopspeelgoed, voetspeelgoed, en foerageerspeelgoed in zitten! We stellen deze box speciaal samen voor de bovenstaande soorten vogels.

Laten we een kijkje nemen!

de inhoud

Wanneer je de doos opent, wordt je echt wel verwelkomd met een feestje! Een goedgevulde doos met vrolijke kleurtjes langs alle kanten. Echt wel een cadeautje, zeker voor je vogel 😉

De inhoud:

– 2 grote speeltjes
– 2 kleinere speeltjes
– 1 snack ‘Quick breakfast bowl’
– een recept van de maand 

Ik ben meteen onder de indruk van de grappige speelgoedjes. Zelf hou ik geen vogels als huisdier, dus dit is compleet nieuw voor mij. Uiteraard moeten de speeltjes wel echt uitgetest worden, hiervoor ging ik langs bij de buren die wel zo’n 15 grasparkietjes houden in een volière. Zij gaven me ook hun mening over de box.

de review

1ste speeltje ‘Cocktail’ (groot)

Deze vond ik er het grappigst uitzien, een echte cocktail voor vogels. Je ziet meteen dat er ook veel verschillende elementen zijn waar je kromsnavel zich mee zal amuseren. De waaiers van bamboe rietjes, de pit bovenaan het speeltje en de ‘fingertraps’ bijvoorbeeld. 

2de speeltje ‘Bal’ (groot)

Een speeltje waarmee je vogel zich lange tijd zal amuseren lijkt me. De bal bestaat uit meerdere kartonnen potjes aan elkaar. In de potjes zitten nog houten schijfjes verstopt. Je zou hier ook makkelijk snoepjes in kunnen verstoppen voor je vogels. 

Dit was het eerste speeltje waar de vogels mee aan de slag gingen. De vogels kunnen hier makkelijk op plaatsnemen en zo lekker op onderzoek gaan.

3de speeltje ‘Hanger’ (medium)

Een leuke hanger met allerlei verschillende materialen. In de rotan balletjes zitten nog van de papieren lintjes in die je vogels eruit kunnen trekken. Ook maakt de hanger een rammelend geluidje wat interessant is voor vogels.

4de speeltje ‘Bal’ (klein)

Dit balletje is erg licht met materiaal wat ik zou omschrijven als erg zacht hout. Ideaal voor vogels om aan te knabbelen lijkt me. 

Snack ‘Quick breakfast bowl’

Erg leuk dat er ook een snack bijzit voor je vogel! Deze ‘Breakfast bowl’ ziet er zelfs een beetje uit als wat ik bij mijn yoghurt eet 😉 Je bereidt het door nog een scheut kokend water toe te voegen zodat de havermout eerst zacht wordt. Verder bestaat de snack uit kokosrasp, rozijnen en gedroogde banaan. 

Verder ontvang je in de box ook een kaartje met een recept op om voor je vogel te bereiden. Dit receptje is iedere maand anders.  Leuk voor inspiratie!

Mijn mening:

Ik vind alles er erg leuk uitzien. De box wordt duidelijk met veel zorg samengesteld. Mijn buren lieten me verder ook weten dat er al dagelijks werd gespeeld met de speeltjes. Vogels zijn nieuwsgierige beestjes en deze speeltjes zorgen ervoor dat ze kunnen onderzoeken, slopen en knabbelen. Ook is een maandelijkse box een fijn concept hiervoor, zo hoef je niet meer langs de dierenwinkel en wordt alles makkelijk voor je uitgezocht. Wij zijn dus fan!

De prijs: 

De prijs voor deze box bedraagt €31,95. Om eerlijk te zijn vond ik deze prijs aanvankelijk best hoog. Tot ik wat verder ging kijken, want als je gelijkaardig speelgoed uitzoekt online zit je al snel aan dit bedrag (en ook hoger). De speeltjes afzonderlijk aankopen voelt misschien goedkoper, maar vaak is dit echt niet zo. Verder geeft deze box je het gemak van altijd speelgoed in huis te hebben. Ik denk dat je dus wel degelijk een eerlijke prijs betaalt voor de box.

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Geef een reactie