Review: Augustus box September18

7 augustus 2022 – review door Julie Slegers

September18 bezorgt je iedere maand een nieuw DIY project! Een creatieve abonnement box waarmee je leuke decoratie voor in huis volledig zelf maakt. 

De box van bevat iedere maand een compleet nieuw project, samen met de instructies en de juiste benodigdheden. Borduren, porselein verven, mandjes haken, … Stuk voor stuk unieke DIY-projecten voor echte creatievelingen! 

De augustus box bevat alweer een heel leuk project. Het resultaat is een zomers windlicht met raffia. Voor een abonnement van September18 betaal je maandelijks €29. Ook krijg je vanaf een abonnement van 3 maanden een gratis welkomstpakket ter waarde van €45. 

Naar de review!

de inhoud

De box bevat eigenlijk maar 3 items. Alles wat je nodig hebt voor het maken van het raffia windlicht. Dit DIY box is een samenwerking met @happyhandmadeliving , zij ontwierp het project.

De inhoud:
– groot windlicht
– haaknaald
– raffia
– instructies

de review

DIY raffia windlicht

Het project begint bij de instructies, deze ontvang je op papier in je box, maar ook heeft September18 sinds kort haar eigen Academy, een online platform waar members een video tutorial kunnen bekijken. Erg handig, zeker wanneer je niet (zo vaak) haakt. Alles wordt erg duidelijk uitgelegd! 

Zelf wilde ik iets te snel van start gaan en startte ik na het maken van de ketting automatisch met de steek die ik ken, namelijk de vaste. Terwijl het eigenlijk stokjes moesten zijn. Oeps! Gelukkig besefte ik mijn foutje al vroeg en in plaats van helemaal opnieuw te starten had ik een ander idee. Ik heb een 5-tal rijen vasten behouden als bovenste en onderste rand. Het is heel goed uitgedraaid uiteindelijk 😉 Ik zie dit foutje nu gewoon als een ‘personal touch’.

Ik vond het weer een erg fijn project om te maken. Ik haak niet zo vaak, maar elke keer wanneer ik begin blijf ik er graag mee doorgaan. Ook had ik nog nooit gedacht om met raffia te haken, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Het resultaat

Erg blij mee! Aangezien raffia een materiaal is waarbij kleine foutjes echt niet opvallen, ziet het er best ‘professioneel’ uit vind ik. Ik gebruik het windlicht momenteel als een vaas. Ik heb ze buiten onder de overkapping geplaatst. Dit is een plekje dat nog compleet gedecoreerd moet worden. Mijn nieuwe vaasje fleurt het alvast mooi op.

Mijn mening:

Ik ben weer erg blij! Een project dat je zelf maakt en waarvan het resultaat echt gezien mag worden. Je maakt je DIY project op je eigen tempo en ik vond het haken zeker een gezellige bezigheid. Terwijl andere knutselpakketjes nadien weer in de kast verdwijnen, heb je met September18 een resultaat dat zeker en vast een plekje in je interieur verdient. Ook is de nieuwe Academy erg handig!

De prijs: 

De prijs voor deze box bedraagt €29. Voor de kwaliteit aan DIY-projecten die je ervoor in de plaats krijgt vind ik de prijs heel goed. Je ontvangt een uitdagend project én mooie materialen. Ook word je heel goed begeleid doorheen je project, zeker met de online Academy. Het resultaat is een decoratie-item dat je nog jaren in mijn interieur gaat kunnen terugvinden, dat vind ik misschien nog wel het grootste pluspunt.

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Geef een reactie