Review: Oktober box September18

11 oktober 2022 – review door Julie Slegers

September18 – onze favoriete DIY box! Een creatieve abonnement box waarmee je leuke decoratie voor in huis maakt en tal van andere projecten. 

De box van bevat iedere maand een compleet nieuw project, samen met de instructies en de juiste benodigdheden. Borduren, porselein verven, mandjes haken, … Stuk voor stuk unieke DIY-projecten voor echte creatievelingen! 

De Oktober box is een punnik project. Je punnikt een kabel die je vormt en vervolgens op een zeegras mand bevestigt. Voor een abonnement van September18 betaal je maandelijks €29. Ook krijg je vanaf een abonnement van 3 maanden een gratis welkomstpakket ter waarde van €45. 

Hoe ging dit DIY project voor mij? Lees dan snel verder!

de inhoud

Kleine disclaimer: mijn kat Alfie was vanaf het eerste moment héél erg betrokken bij dit project en is zeer aanwezig op de foto’s. Oepsie. Ik kreeg hem echt gewoon niet weg 😉 

De inhoud:
– mand van zeegras
– punnikpopje
– stopnaald
– garen
– flexibele ijzerdraad
– textiellijm (deze hadden we uiteindelijk niet nodig)

de review

DIY punnikmand

Ik had al wel van punniken gehoord, maar wist helemaal niet hoe zo’n punnikpopje in zijn werk gaat. Het blijkt helemaal niet zo moeilijk te zijn eens je het snapt, maar ik was toch opgelucht toen ik las dat er weer een zowel een geschreven instructie als een instructiefilmpje beschikbaar was.

Even dat ik genoeg te hebben aan de geschreven instructies, maar al snel ben ik overgeschakeld op de video instructie. De draad correct op het punnikpopje krijgen was even lastig, maar nadien ging het erg vlot.

Eén keer je een eindje gepunnikt hebt ga je bijna op automatische piloot verder. Op korte tijd had ik al best een eind klaar. Het is een rustgevend werkje, dat punniken!

Onder Alfies toezicht kwam ik bij het laatste deeltje van het garen. Je punnikt gewoon heel het bolletje op voor je gaat vormen.  

Vervolgens ga je met de ijzerdraad doorheen je gepunnikte kabel. Dit was best een lastig werkje – zeker met een nieuwsgierige kat erbij – dus hier zijn geen beelden van. Nadien ga je jouw gekozen naam of woord vormen. Ik dacht dat dit het meest lastige gedeelte zou zijn, maar het ging verrassend goed. Je kan namelijk nog veel aanpassingen doen wanneer je jouw woord bevestigt op de mand.

Het was een uitdagend project, maar dat maakt het ook weer fijn vind ik! En nu kan ik punniken ook weer toevoegen aan mijn creatieve kennis 😉

Het resultaat

Het idee startte als een mandje voor Alfie zijn kattenspeeltjes. Het eindigde als een mandje voor Alfie zelf. Het was onlangs ook Werelddierendag, dus ja, het is hem gegund.

Ik ben wel erg blij met het resultaat. Ik had eventjes bang dat de letters er erg raar gingen uitzien, maar dat is toch weer goedgekomen vind ik. En Alfie is ook erg blij met het resultaat!

Mijn mening:

Super alweer! Onverstoord punniken bij de tv, gewoon gezellig bezig zijn. De afwerking was dan weer wat uitdagender, maar ook dat was fijn! Dit DIY mandje heeft weer een plekje in mijn woonkamer gekregen. Dat is echt mijn favoriete eigenschap  van de September18 box, het resultaat mag écht gezien worden.

De prijs: 

De prijs voor deze box bedraagt €29. Voor de kwaliteit aan DIY-projecten die je ervoor in de plaats krijgt vind ik de prijs heel goed. Je ontvangt een uitdagend project én mooie materialen. Ook word je heel goed begeleid doorheen je project, zeker met de online Academy. Het resultaat is een decoratie-item dat je nog jaren in mijn interieur gaat kunnen terugvinden, dat vind ik misschien nog wel het grootste pluspunt.

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Geef een reactie