Review: Ginsonline Discover januari 2021

4 februari 2021 – review door Julie Slegers

De Discover Box van Ginsonline laat je iedere maand proeven van een nieuwe gin tonic ervaring. Iedere box bestaat uit een volledige fles gin met bijpassende tonics en botanicals voor een perfect serve! Je krijgt ook steeds een extra verrassing in je box. Deze Discover Box is een concept van Ginsonline – een gekende webshop met meer dan 5.000 dranken in hun assortiment.

Voor een abonnement op deze Discover Box betaal je €49,95, steeds met gratis verzending. Ook kan je ook een abonnement afsluiten voor een box om de 2 of 3 maanden. 

Benieuwd naar zo’n box van Ginsonline? Wij namen alvast een kijkje naar de Discover Box van januari!

de inhoud

De box kwam erg snel aan met de koerierdienst van DPD. Extra handig is dat je een richtuur ontvangt via mail, grote fan! Alles zat ook mooi en veilig verpakt.

De inhoud:

– BUSS n° 509 Master Cut gin 50cl (t.w.v. €39)
– Glu Gin 70cl (t.w.v. €24,95)
– 4 flesjes Double Dutch tonic (t.w.v. €5,90)
– Koriander zaadjes botanical
– Mitsuba red curry crispies

de review

IMG_5832

BUSS N° 509 Master Cut gin – 50cl 

Deze Belgische artisanale gin werd ontwikkeld door Serge Buss. De Master Cut is een speciale editie in de reeks Choice Cut Collection en werd gedestilleerd uit 100% graan, aangevuld met verse botanicals zoals limoen, pompelmoes, jeneverbessen, koriander, zoethout, vanille, kardemom, engelwortel, iriswortel, zestes van sinaasappel, verse sinaasappelen en citroenen. Buss gin bevat geen kleurstoffen, bewaarmiddelen en is ook niet bij gesuikerd.

Een mooie fles gin van premium kwaliteit! Bovenaan zit een schenktuit verwerkt in de fles, een handig detail. Ik heb de gin zelf reeds uitgetest, in combinatie met de Double Dutch indian tonic en koriander botanicals:

Ik vond de gin tonic erg fris van smaak, waar ik van hou. Lekker, fris, kruidig. De echte kenner zal de complexere toetsen beter weten te appreciëren 😉 Maar mijn mening: Top en kwalitatief!

IMG_5827

4 flesjes Double Dutch tonic

Double Dutch is het merk van de tweelingzussen Joyce en Raissa De Haas. Ik had reeds van het merk gehoord, maar nog niet uitgeprobeerd. Daarom vind ik het ook erg fijn dat je 4 verschillende smaken ontvangt in de box.

De smaken: Skinny tonic water, Cucumber & watermelon, Pomegranate & basil, Indian tonic water. 

Zoals vermeld heb ik de Indian tonic als eerste uitgetest – een neutralere tonic om de smaak van de gin goed te proeven. Wel ben ik ook super benieuwd naar de Pomegranate & basil tonic, lijkt me een heerlijke combi!

IMG_5834

Glu Gin De La Petite Merveille – 70cl

Glu Gin de la Petite Merveille is een premium blend van warme gin met zorgvuldig geselecteerd fruit, kruiden en botanicals. De gin is geïnfuseerd met een unieke blend van kaneel, kruidnagel, sinaasappelen, bessen, speculaas en andere delicate specerijen.

Dit is de extra verrassing in de box: een warme gin variant. Het duurde even voor ik de link legde met gluhwein om eerlijk te zijn 😉 Ik had er nog nooit van gehoord!

Met het koude weer dat nog op komst is lijkt deze Glu Gin mij ideaal om je wandeling mee af te sluiten! Daar ga ik deze fles alvast voor bewaren. Je kan de drank opwarmen en garneren zoals je met een gluhwein zou doen. 

IMG_5837

De extraatjes: Koriander botanical & Mitsuba red curry crispies

Zo leuk dat Ginsonline deze extraatjes voorziet om je gin tonic ervaring helemaal compleet te maken. Botanicals geven je gin tonic net dat extraatje, maar zelf doe ik vaak maar wat. Op deze manier weet je dat je de juiste toevoegt.

De Mitsuba crispies zijn trouwens echte smaakbommetjes!

Hier is ‘ie dan!

Mijn mening:

De Ginsonline Discover Box geeft je echt wel een perfect serve ervaring! Een volledige fles gin, premium flesjes tonic en erg leuke extra’s. Zoals de fles Glu Gin – een product dat ik zelf niet snel zou uitkiezen, maar waar ik tegelijk erg enthousiast over ben om uit te testen. Met deze box breng je de bar iedere maand tot bij je thuis, en je bouwt er ook zeker een mooie gin collectie mee uit.

De prijs: 

Voor €49,95 ontvang je dit uitgebreide ginpakket. Wanneer je de waarde van de producten in deze box optelt, kom je uit op minstens €70. Dit zegt alvast genoeg voor mij. Goede waarde voor je geld!

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Geef een reactie