Review: Februari box September18

24 januari – review door Julie Slegers

September18 – maandelijks een nieuw DIY project! Een creatieve abonnement box waarmee je leuke decoratie voor in huis maakt en tal van andere projecten. 

De box van bevat iedere maand een compleet nieuw project, samen met de instructies en de juiste benodigdheden. Borduren, porselein verven, mandjes haken, … Stuk voor stuk unieke DIY-projecten voor echte creatievelingen! 

Mijn eerste box voor 2023 is die voor de maand Februari, en als iemand die houdt van groen en plantjes ben ik zéér enthousiast voor deze box. We maken een schilderijtje van mos, hoe leuk! Voor een abonnement van September18 betaal je maandelijks €29. Ook krijg je vanaf een abonnement van 3 maanden een gratis welkomstpakket ter waarde van €45. Dit project is trouwens ook beschikbaar als losse box!

Hoe ging dit DIY project voor mij? Lees dan snel verder!

de inhoud

Deze maand bezorgt September18 ons een box in samenwerking met Atelier Leut, opgericht door een creatief duo met een gevarieerd aanbod aan creatieve DIY-pakketten en workshops. Zeker eens een kijkje gaan nemen!

De inhoud:

  • Premium rendiermos in verschillende kleuren
  • Houten plaat A4 formaat
  • Lijm
  • Haakje om op te hangen
  • Bamboe mesje en lepel
  • Stappenplan

de review

DIY mosschilderij

Ik hou van alles wat groen is, én zou zelfs durven zeggen dat ik groene vingers heb. Toch is een schilderijtje met mos weer iets helemaal anders. Het getoonde resultaat op het stappenplan is wel heel erg leuk, dus beginnen maar! 

Wat mij als eerste opvalt is hoe mooi de kleurtjes van het rendiermos zijn. De kleuren vormen een hele leuke combi, zeker het beige en mintgroene mos spreken mij meteen aan.

Het stappenplan is eigenlijk heel makkelijk te volgen. Je bent natuurlijk helemaal vrij met het bepalen van je compositie. Zelf ben ik het mos losjes beginnen leggen op de houten plaat totdat ik een goed beeld had van wat ik wilde. Zoals je kan zien heb ik met het beige mos een schuine lijn gevormd. En dat is ook meteen het enige beetje ‘structuur’. Ik heb me verder voor de basis voornamelijk gefocust op de 3 groentinten. Het gele en roze mos vormen dan weer leuke accenten. 

Ik verwachtte dat het lijmen van het mos toch wel wat lastig zou worden, maar dat viel erg goed mee. Ik heb in meerdere delen gewerkt en heb mezelf zeker voldoende tijd gegeven. Het enige  puntje is dat ik ook beter een penseeltje had klaargelegd om de lijm te verspreiden. Je vinger gebruiken is niet zo praktisch 😉 

Bij elkaar geteld ben ik ongeveer een 1,5 uurtje bezig geweest met dit DIY project. Af en toe een stapje teruggenomen zoals werd aanbevolen op het stappenplan, wat wel degelijk slim is!

Het resultaat

Geslaagd, al zeg ik het zelf! Ik heb getwijfeld of ik voor een volledig patroon zou gaan, organische vormen was het idee, maar ik ben blij dat ik meer op gevoel ben gegaan. Zo blijft het gevoel van natuurproduct beter behouden. 

Een definitief plekje heb ik nog wel niet gevonden, op dit bankje staat ie leuk, maar het kan beter! Ik ga er nog even over nadenken. Op Instagram bij September18 zag ik het schilderijtje in een kader verschijnen, dit lijkt me ook heel fijn.

Zodra dat ie zijn plekje heeft gevonden, deel ik het resultaat zeker en vast nogmaals!

Ook leuk om te weten: je houdt nog best wat rendiermos over om te gebruiken voor een nieuw projectje!

Mijn mening:

Een héél erg leuk project voor een plantlover als mezelf! Weer een extra stukje groen in huis is altijd welkom. De samenwerking met Atelier Leut is zeker een geslaagde zet van September18! Het project is niet erg moeilijk – iedereen kan dit – en je hebt veel eigen creatieve input. Ook dit vind ik een groot pluspunt van September18: soms heb je projecten (zoals haakprojecten) die je beter volledig meevolgt, en soms zijn er dit soort projecten waarmee je zelf nog alle kanten mee op kan.

De prijs: 

De prijs voor deze box bedraagt €29. Voor de kwaliteit aan DIY-projecten die je ervoor in de plaats krijgt vind ik de prijs heel goed. Je ontvangt een uitdagend project én mooie materialen. Ook word je heel goed begeleid doorheen je project, zeker met de online Academy. Het resultaat is een decoratie-item dat je nog jaren in mijn interieur gaat kunnen terugvinden, dat vind ik misschien nog wel het grootste pluspunt.

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Geef een reactie