Review: Edubox Skelet en Spieren (5-7j)

10 juni 2022 – review door Lore & Eppo

De Edubox van Wahoe is een leerrijke activiteitenbox voor kinderen. Met steeds een aantal leuke activiteiten in telkens verschillende thema’s bezorgen ze je kind een leerrijke speelervaring.

Momenteel is Edubox nog niet beschikbaar als abonnement box, maar dit staat wel op de planning in de nabije toekomst. Nu kies je dus een losse box uit naargelang de leeftijd en interesses van je kind. Met de tijdelijke kennismakingskorting van 15% betaal je €22,90 voor een box.

Mijn 7-jarige zoon Eppo mocht één van de Eduboxen uittesten. Het thema mocht hij zelf kiezen en dat werd ‘Skelet en spieren’. Op de website van Wahoe lazen we het volgende over deze box:

In deze box maak je een papieren skelet dat licht geeft in het donker, zie je hoe de biceps en triceps samenwerken, bekijk je de verschillen tussen het skelet van een mens en dier, en experimenteer je hoe het skelet werkt. Bij elke activiteit zit een podcast met extra uitleg.

Benieuwd!

de inhoud

De doos ziet er erg leuk uit met toffe kleurtjes. Hierin zit een grote poster waarin alle activiteiten worden toegelicht, samen met 4 zakjes – één voor elke activiteit. 

De grote uitlegposter wekt Eppo’s interesse meteen, net als de zakjes met de benodigdheden voor iedere activiteit.
So far so good!

De start

Eppo merkt al snel op dat de symbolen op de zakjes overeenkomen met die op de poster, en vindt het ook erg leuk om door middel hiervan zijn eerste activiteit uit te kiezen.

Voor mama is het erg handig dat al het benodigde materiaal is voorzien in de zakjes. Geen zoektocht naar allerlei spulletjes zoals vaak wel het geval is wanneer je thuis iets leuks wilt organiseren voor je kids. We hebben enkel een schaar moeten zoeken, en dit stond netjes vermeld op de poster. 

De activiteiten

De activiteiten zijn erg goed afgestemd op Eppo’s leeftijd en ze zijn zeker voldoende uitdagend. Mama moest enkel even helpen bij het voorlezen van de stapjes en het knopen van de beweegbare arm.

We hebben de box gespreid over 2 dagen waarbij hij telkens 2 activiteiten mocht doen. Zijn favoriete activiteit zie je hier op de foto; het puzzelen van een 3D dinosaurus. Deze kon hij helemaal in zijn eentje maken! Ook de beweegbare arm vond Eppo erg fascinerend. 

Uiteraard toonde hij ook maar al te graag de resultaten van zijn harde werk!

Nog wat beelden van Eppo hard aan het werk!

Mijn mening:

Zowel voor Eppo als voor mezelf was de Edubox een geslaagde box! Met de 4 uitdagende activiteiten in een leerrijk thema kon Eppo zich een lange tijd amuseren. Het concept zit erg leuk ineen en was goed afgestemd op zijn leeftijd. Als leerkracht vind ik het heel fijn dat mijn kinderen ook naast de klas bijleren, en zeker wanneer dit op een speelse manier wordt gebracht. Dat was hier zeker en vast het geval. Ook is het fijn dat alle materialen aanwezig zijn, volledig klaar voor gebruik. Ik zou deze box zeker nog een keer bestellen!

De prijs: 

Je betaalt momenteel €22,90 voor een box. Ik vind deze prijs zeker oké voor wat je ontvangt. Het uitzoeken van leuke activiteiten die je thuis kan doen met je kind vraagt erg veel tijd als je zelf aan de slag gaat. Ook nog eens wanneer je de materialen hiervoor moet aankopen. Met de box bespaar je jezelf veel tijd en blijf je niet zitten met een kast boordevol spulletjes die je nadien nooit meer gebruikt.

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Geef een reactie