Review: BonoboBox 1 jaar oud

16 november 2022 – review door Julie Slegers

De BonoboBox – een speelgoedbox voor kids die je iedere 3 maanden een box bezorgt met 4 à 6 stuks speelgoed. Dit speelgoed wordt geselecteerd door een team van kinesitherapeuten en is volledig afgestemd op de leeftijd en ontwikkeling van je kind.

Het juiste speelgoed kiezen is niet altijd makkelijk. Daarom ontwikkelde BonoboBox een oplossing! Speelgoed dat de fijne motoriek van je peuter bevordert en de algemene ontwikkeling bevordert. Alles komt aan bod, van ruimtelijk inzicht tot zelfstandig spelen. Zo hoef jij je geen zorgen meer te maken over het zoeken naar het correcte speelgoed. De box is beschikbaar voor kinderen van 0 tot 6 jaar oud.

Ik ontving een box voor mijn neefje Mon. Hij werd onlangs 1 jaar oud en toont je graag wat er in zijn speelgoedbox zat! Uiteraard hebben we het speelgoed ook alvast grondig uitgetest tijdens een speelnamiddag.

de inhoud

De box die we ontvingen werd verzonden via PostNL met een handige track&trace. De box is leuk gepersonaliseerd met een naamsticker.

De inhoud:

  • Set van 12 bouwblokken
  • Easy grip bal
  • Maracas instrument
  • Stapeltoren ‘jungle’
  • Houten rupsje
  • Boekje met informatie

de review

Set van 12 bouwblokken

De bouwblokken in verschillende vormen zijn gemaakt van rubberwood hout. 6 van de blokken hebben een gekleurd doorkijkvenster, de andere 6 hebben een spiegelvenster. 

Deze blokjes trokken meteen de aandacht van Mon. De verschillende venstertjes om doorheen te kijken en de verschillende vormen van de blokken maken het allemaal erg interessant. 

De blokken zijn erg veelzijdig en bevatten meerdere elementen voor Mon om te ontdekken. Het cirkelblokje dat je kan laten rollen, de halve cirkels die balanceren, en uiteraard de venstertjes zorgen voor langdurig speelplezier!

Easy grip bal

Ook de bal was meteen een hit bij Mon. Rollen, gooien, al kruipend achter de bal aan gaan. Ook de bal laten botsen vond hij geweldig om te zien. Leuk is dat Mon hier ook al zelfstandig mee kan spelen.

Deze bal gaat ook voor een lange tijd bruikbaar zijn als speelgoed voor hem. Momenteel is het nog met de bal rollen en deze volgen, maar van zodra hij wat ouder is zal hij deze kunnen gooien en vangen in de tuin bijvoorbeeld. Dit vind ik alvast een erg fijn gegeven!

Macaras instrument

Speelgoed dat geluid of muziek maakt, ook dat blijft erg leuk natuurlijk! De sambabal is makkelijk om vast te houden voor Mon. Een fijn stuk speelgoed dat hij waarschijnlijk nog geregeld uit de speelgoedmand zal vissen.

Stapeltoren ‘jungle’ en houten rupsje

De laatste stuks speelgoed in de box zijn een stapeltoren met mooie tekeningen van jungledieren en een houten rupsje dat in verschillende richtingen beweegt. Speelgoed waarmee je baby kan ontdekken en waarmee ze hun handvaardigheid en ruimtelijk inzicht kunnen trainen. 

Deze kleinere stuks zijn erg handig om mee te nemen wanneer Mon ergens gaat logeren!

Snapseed 6

Boekje met informatie

Deze brochure geeft je naast uitleg over de verschillende stuks speelgoed ook veel informatie over de ontwikkeling van je kind. De kenmerken van de ontwikkelingsfase van je kleintje, speeltips om bijvoorbeeld zelfstandig spelen te stimuleren.

Een handig boekje dat ook duidelijk aantoont dat er goed werd nagedacht over het speelgoed in je box!

Mijn mening:

Je merkt effectief dat er erg goed is nagedacht over ieder stuk speelgoed, dat vind ik het fijne aan deze box! Een veelzijdige mix aan speelgoed waarmee je op tal van manieren kan spelen en ontdekken met je kind, waarbij ook nog eens nagedacht wordt over het bevorderen van de ontwikkeling. Mij lijkt de BonoboBox een geweldige box voor kersverse ouders die het moeilijk vinden om het juiste speelgoed uit te kiezen. Daarnaast is het ook een fijne cadeautip! Ook vind ik het erg fijn dat het speelgoed een lange levensduur heeft en gemaakt is van duurzame materialen. Zo kan je het speelgoed nadien doorgeven aan familieleden of doneren.

De prijs: 

Je bestelt een speelgoedbox voor €59, met 10% korting wanneer je een jaarabonnement neemt. Hiervoor krijg je 5 variërende stuks speelgoed. Speelgoed waarvan je zeker kan zijn dat ze positief bijdragen aan de ontwikkeling van je kind en waardoor je hopelijk zelf minder snel overbodig speelgoed aankoopt. Verder is speelgoed voor kinderen standaard best prijzig. Hierom vind ik de prijs die je betaalt helemaal correct. 

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Geef een reactie