Review: Boekskes Baby 0-1 jaar

1 juni 2022 – review door Charlotte Slegers

Boekskes, dat is een maandelijkse box met steeds 4 nieuwe kinderboeken afgestemd op de leeftijd van je kind. Het boekenpakket is opgedeeld in 5 leeftijdscategorieën; van baby tot tiener. Het pakket voor baby’s bestaat uit knisperboekjes, voorleesverhaaltjes, … terwijl je voor oudere kinderen ook doeboeken, stripverhalen en meer kan verwachten.

De boekenbox van Boekskes kost je maandelijks €14,95. De waarde van de boekjes in je box ligt altijd hoger dan deze prijs. Met de code ‘PROEFPAKKET’ krijg je trouwens ook 50% korting op je eerste box! 

Ik ontvang een boekenpakket voor mijn zoontje Mon, 6 maanden oud. Als leerkracht Nederlands vind ik het belangrijk dat Mon tijdig in contact komt met voorleesmomenten. Ik was dus erg benieuwd naar deze box!

de inhoud

– Een kijkboek voor baby’s – Dieren
– Kiekeboe! Babydieren flappenboek
– Dikkie Dik en de kleine poesjes
– Bumba Voorleesverhaaltjes

De boekjes werden erg snel geleverd en het pakket past door de brievenbus. Ook is het een veiligheidsenvelop zodat de boekjes niet beschadigd kunnen raken. Dit vind ik alvast fijn! De boekjes zien er ook erg leuk uit.

fd435e2a-0f7d-47c9-9ea9-d0352afe771e

Een kijkboek voor baby’s – Dieren

Dit boek kan je al heel snel introduceren aan baby’s door de opvallende zwart-witpatronen. Mon ziet ondertussen al kleur en kleine details, maar toch merk ik dat hij een grote interesse toont in de prenten van dit boek. Hij wil het boekje ook graag zelf vastnemen én in zijn mondje steken. Met dit boek kan dit, want de pagina’s zijn gemaakt uit dik karton. Ik vind het ook leuk dat ik zelf wat kan verzinnen rond de prenten aangezien er geen tekst bij staat.

IMG_8255

Kiekeboe! Babydieren flappenboek

Een heel schattig boekje, ideaal voor een baby van 6 maanden. Hij begrijpt het spelletje ‘Kiekeboe’ en is dus heel benieuwd wat er telkens onder de flapjes zit.

IMG_8259

Bumba Voorleesverhaaltjes

Het boek bestaat uit twee korte verhaaltjes die makkelijk vertellen. De grootste troef van dit boek zijn de opvallende kleuren waardoor de aandacht van je baby snel getrokken wordt. Dit zorgt dus meteen voor een leuk voorleesmoment.

IMG_8257

Dikkie Dik en de kleine poesjes

Een dun voorleesboekje over Dikkie Dik. Het is tof dat het niet al te lang is en de grote prenten zorgen ervoor dat Mon heel geïnteresseerd volgt wat mama of papa zeggen. Voor deze leeftijd zou ik wel eerder kiezen voor een hardcover, want zijn kleine vingertjes kunnen de papieren al wel kapot maken.

Mijn mening:

Ik ben fan van Boekskes! Je kan op een makkelijke manier een collectie kinderboeken verzamelen die gevarieerd en uiteenlopend is. De boekjes zijn van goede kwaliteit en zorgen voor veel leesplezier. Zelf vind ik het ook wel tof dat je niet weet welke boeken je precies ontvangt. Zo leest je baby ook eens andere boeken dan dat je zelf zou kiezen. Het aanbod is zo opgesteld dat je verschillende soorten ontvangt: voelboeken, badboeken, flapboeken, voorleesboeken …

De prijs: 

Voor een boekenpakket van Boekskes betaal je maandelijks €14,95. Na wat opzoekwerk online kom ik toch zeker boven de €40 uit wanneer ik deze boekjes zelf zou kopen. Wat mij betreft is dit dus zeker een goede deal. Ook vind ik het een grote meerwaarde dat je de eerste box met 50% korting kan bestellen! Op die manier kan je de box eerst uittesten aan een erg voordelige prijs.

Heb jij deze box reeds geprobeerd? Laat dan zeker weten wat jij ervan vond! 

Vergeet zeker niet de kortingscode ‘PROEFPAKKET’ om 50% korting te ontvangen op je eerste box!

Geef een reactie